Veelgestelde vragen over het dagelijks leven

Hier ben je:
Geschatte leestijd: 1 min

Veel mensen met een hartaandoening hebben vragen over het dagelijks leven. Tijdens de hartrevalidatie kunt u die stellen aan één van onze professionals. Hieronder leest u vragen die veel voorkomen.

Wanneer mag ik weer autorijden? 

Dit hangt af van uw hartaandoening. U kunt dit bespreken met de medewerkers van Capri in de zaal of met uw cardioloog. Soms is het afhankelijk van uw medicatiegebruik of de ingreep die u heeft gehad.  

Het huishouden doen is lastig. Hoe kan ik hier mee omgaan? 

Het huishouden doen vraagt aardig wat spierkracht en conditie van uw lichaam. En dus ook energie. Energie die u misschien nu niet over hebt. Daarom kan het nodig zijn om hulp te vragen. Soms kan een naaste of familielid (een gedeelte van) de huishoudelijke taken overnemen. Overleg samen wat u wel en niet kunt doen en wat iemand anders van u overneemt. 

Als u alleen bent, of iemand anders de taken niet van u kan overnemen, kunt u ook hulp vragen bij de gemeente. Kijk hiervoor op de website van de gemeente waar u woont. Hier leest u meer over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). 

Wanneer mag of kan ik weer aan het werk? 

Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw herstel staat altijd voorop. Het hervatten van uw werkzaamheden gaat in overleg met uw bedrijfsarts of cardioloog. Uw werkgever mag u niet dwingen om weer aan het werk te gaan als u hier niet toe in staat bent. Bespreek dit altijd met uw bedrijfsarts. Het is verstandig om uw werkzaamheden weer rustig op te bouwen. Als u hier hulp bij nodig heeft, kan de medisch maatschappelijk werker van Capri u hier ook bij helpen.  

Meer informatie over werkhervatting vindt u op de website van de patiëntenvereniging Harteraad. 

Ik maak nu meer zorgkosten. Hoe weet ik wat er wel en niet wordt vergoed? 

In Nederland is in de wet vastgelegd wat wordt vergoed via de basisverzekering. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren. De voorwaarden hiervoor zijn bij elke verzekering en elke verzekeraar anders. Heeft u hier vragen over? Dan kunt u hiervoor het beste op de website van uw zorgverzekeraar kijken of met hen direct contact opnemen. 

Meer tips over zorgkosten en uw zorgverzekering vindt u op de website van de patiëntenvereniging Harteraad. 

Stuurgroep

Het dagelijks bestuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.