Tips voor het gebruik van uw medicatie

Hier ben je:
Geschatte leestijd: 1 min

Na een hartincident krijg u vaak extra medicatie. Soms zijn het wel vijf of meer medicijnen die u moet gaan slikken. De een twee keer per dag, de ander alleen ‘s ochtends voor het ontbijt, de ander juist ‘s avonds. Het kan in het begin wat lastig zijn om hieraan te wennen. Hoe kunt u hier uw weg in vinden? 

Iedereen reageert anders op medicatie 

Zelfs met alle onderzoeken die worden gedaan naar medicatie, blijft uw lichaam uniek. Daarom is het niet altijd te voorspellen hoe uw lichaam reageert op een bepaald medicijn. Bij sommige medicatie duurt het een tijdje voordat het effect heeft op uw lichaam. Het kan dus eventjes duren voordat u iets merkt of voordat er iets te zien is aan uw bloedwaardes.  

U krijgt van de arts of apotheek te horen wanneer en hoe vaak u uw medicatie moet innemen. Het is belangrijk dat u hier zich aan houdt. Het veranderen van het voorgeschreven tijdstip of de voorgeschreven dosis kan schadelijke gevolgen hebben. Let dus goed op uw medicatie! Als u dit lastig vindt, bespreek dit dan met uw arts, apotheker of met de verpleegkundige van Capri. 

Vervelende bijwerkingen? Bespreek het! 

Soms heeft een medicijn vervelende bijwerkingen. U hoeft hier zeker niet mee te blijven rondlopen. Soms verdwijnen bijwerkingen na een aantal weken vanzelf. Als u hierover twijfelt, bespreek dit dan met uw arts of de verpleegkundige van Capri. Doe dit ook als u niet zeker weet of het een bijwerking is van een van de medicijnen.  

Er zijn veel verschillende soorten medicijnen. Samen met uw arts kunt u onderzoeken welk medicijn het beste bij u past. Soms is dit een lange zoektocht, maar het is zeker niet de bedoeling dat u met vervelende bijwerkingen blijft lopen! 

Stoppen? Overleg dit altijd van tevoren met uw arts! 

Overweegt u om (tijdelijk) te stoppen met een bepaald medicijn? Bespreek dit dan met uw behandelend arts. Ook als u om een medische reden moet stoppen met uw medicatie of als u last heeft van bijwerkingen van een medicijn.  

Een medische behandeling? Het is verstandig om uw medicatielijst mee te nemen! 

Het kan zijn dat uw medicatie invloed heeft op een medische behandeling. Daarom is het verstandig om van tevoren aan uw behandelaar te laten weten wat voor medicatie u gebruikt en of er net iets is gewijzigd. 

Stuurgroep

Het dagelijks bestuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.