Na(ast) de revalidatie

Tijdens de revalidatieperiode bij Capri werkt u toe naar een zo optimaal mogelijk herstel.

Terug naar het dagelijks leven

Een gezonde leefstijl na revalidatie

Tijdens de revalidatieperiode bij Capri werkt u toe naar een zo optimaal mogelijk herstel. Om dat te doen, past u waarschijnlijk een aantal leefstijlveranderingen toe. Denk aan voldoende bewegen, regelmatig ontspannen of gezond koken en eten. Dat is soms hard werken. Hoe zorgt u dat u een gezonde leefstijl toepast en die ook behoudt na de revalidatieperiode?

Onze professionals in de sportzaal helpen u om een plan te maken dat past bij uw dagelijks leven. Ook na de revalidatie kunt u nog bij ons terecht.

Blijf bewegen

Regelmatig sporten en bewegen is belangrijk voor ieders gezondheid. Probeer daarom naast de trainingen in uw dagelijks leven te blijven bewegen. Ook na uw revalidatieperiode. Maar forceer niets! De fysiotherapeut of bewegingsagoog van Capri kan samen met u op zoek beweegactiviteiten die in uw dagelijks leven passen.

Misschien vindt u het prettig om na de revalidatie meer specialistische begeleiding te krijgen bij het bewegen of sporten. Bijvoorbeeld omdat u hartfalen heeft, of omdat u naast uw hartaandoening nog andere beperkingen heeft en zelfstandig sporten nog lastig is. De fysiotherapeut kan u informeren over een geschikte beweegactiviteit. Hiervoor werkt elke zaal samen met een beweegcoach die bij u in de buurt de omgeving kent.

Sporten na de revalidatie

Deze websites kunnen u helpen om zelf op zoek te gaan naar een passende sport of beweegactiviteit in uw omgeving.

Gezond koken en eten

Gezonde voeding heeft een positief effect op hart- en vaatproblemen. Probeer daarom gezond te (blijven) eten. Heeft u overgewicht? Blijf hier dan aan werken door gezond te eten én voldoende te bewegen.

Heeft u na de revalidatie toch nog vragen over gezond eten en koken? Onze diëtiste kan met u bespreken wat u verder kunt doen.

Wees wijs met stress

Stress is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatproblemen. Probeer daarom regelmatig een moment te nemen om op te merken of en waar u spanning ervaart in uw lichaam of hoofd. Zorg ook voor voldoende ontspanningsmomenten gedurende de dag.
Ervaart u tijdens of na de revalidatie veel stress en heeft u vragen over hoe u hiermee kunt omgaan? Onze maatschappelijk werker kan u hierin adviseren.

Stoppen met roken en volhouden

Voor een goed herstel van uw gezondheid is het waardevol om te stoppen met roken. Roken is namelijk de grootste veroorzaker van hart- en vaatziekten. En het risico op een hartinfarct verkleint al direct wanneer u stopt.

Heeft u tijdens uw revalidatie begeleiding gehad om te stoppen met roken en heeft u nu een terugval? Onze maatschappelijk werker staat ook na de revalidatie nog steeds voor u klaar om u te ondersteunen om opnieuw die stap in de goede richting te zetten.

Stuurgroep

Het dagelijks bestuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.