Veelgestelde vragen

Hier vind u antwoorden op de meest voorkomende vragen die onze klanten stellen.

Voor de revalidatie

Capri Hartrevalidatie werkt samen met onderstaande ziekenhuizen.
Bent u onder behandeling bij een ander ziekenhuis? Dan kunt u ook bij ons revalideren. Neem daarvoor contact met ons op.

Regio Rotterdam
Erasmus MC
IJsselland Ziekenhuis
Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis

Regio Den Haag
Haaglanden Medisch Centrum locatie Bronovo
Haaglanden Medisch Centrum locatie Westeinde
Haaglanden Medisch Centrum locatie Antoniushove
HAGA Ziekenhuis

Om uzelf aan te melden voor het hartrevalidatieprogramma kunt u een verwijzing krijgen van de cardioloog. Maar ook een andere arts kan u verwijzen, zoals uw huisarts of de bedrijfsarts. Uw arts vertelt u of uw verwijzing direct naar ons wordt doorgestuurd, of dat u zelf naar ons toe kunt met uw verwijzing.

U kunt ook u ook zelf bij ons aanmelden zonder verwijzing. Met uw schriftelijke toestemming vragen wij in dat geval uw gegevens op bij uw behandelend cardioloog. Ook vragen we of zij/hij akkoord is met uw deelname aan het revalidatieprogramma.

Hartrevalidatie wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Voor het jaar 2024 heeft Capri Hartrevalidatie een contract met alle zorgverzekeraars. Omdat de hartrevalidatie wordt vergoed uit het basispakket hoeft u dus niet aanvullend verzekerd te zijn.

Capri declareert rechtstreeks bij uw verzekeraar; u ontvangt dus geen rekeningen van ons. Houd er wel rekening mee dat het eigen risico van toepassing is. Dit geldt voor alle medisch specialistische zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. In 2024 geldt dit voor zowel het wettelijk verplicht eigen risico van € 385 als het vrijwillig eigen risico (maximaal € 500). In de meeste gevallen heeft u dit deel al betaald tijdens uw behandeling in het ziekenhuis.

Voor meer informatie over uw verzekering en/of uw eigen risico kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Bent u niet verzekerd of heeft uw zorgverzekeraar de hartrevalidatie bij Capri niet gecontracteerd dan dient u zelf de behandeling te betalen, zie bijlage passantentarieven 2024.

Verder kunt u rekening houden met eventuele kosten voor sportkleding. Voor de trainingen in de sportzaal heeft u sportkleding en geschikte schoenen nodig. Verderop leest u hier meer over. 

Uw cardioloog of huisarts blijft op de achtergrond betrokken bij uw revalidatie. Hij/zij stuurt uw medische gegevens naar Capri. Onze zorgprofessionals kennen dus uw medische geschiedenis. Zo kunnen ze u tijdens de revalidatie gericht helpen.

Heeft u tijdens uw revalidatieperiode medische vragen? Dan kunt u die stellen aan onze zorgprofessionals. Denk bijvoorbeeld aan vragen over uw medicijnen, of over klachten die u ervaart. Als dat nodig is, overleggen zij met uw cardioloog of huisarts.

Nadat u zich bij ons heeft aangemeld, doen we ons best om de afspraken voor de inspanningstekst en het intakegesprek binnen twee weken in te plannen. Daarna kunt u binnen drie weken starten met het revalidatieprogramma. Als u later wilt starten of als u nog wat langer moet wachten vanwege medische redenen, houden we hier rekening mee. Het kan zijn dat het dan langer duurt voordat u begint aan de revalidatie.

Voor de actuele wachttijden verwijzen wij u naar www.zorgkaartnederland.nl/wachttijden.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben samen de afspraak dat een wachttijd van vier weken tussen aanmelding en eerste afspraken aanvaardbaar is. Voor de wachttijd tussen aanmelding en behandeling (in dit geval: de start van het revalidatieprogramma) is dat maximaal zeven weken. Is de wachttijd voor u te lang? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

Capri heeft verschillende sportlocaties in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. U kunt zelf kiezen bij welke sportzaal u wilt trainen. Op de pagina locaties kunt u zien welke sportzaal het meest bij u in de buurt is.

Tijdens de revalidatie

Als u niet naar een afspraak kunt komen, kunt u ons bellen of mailen. Wij kunnen dan een andere deelnemer in uw plaats helpen.

Locatie Rotterdam
010 – 24 35 335
rotterdam@caprihr.nl

Locatie Den Haag
070 – 31 43 030
denhaag@caprihr.nl

Afzeggen en/of verplaatsen doet u het liefst uiterlijk 24 uur van tevoren. Zegt u later af, dan kunnen wij het wegblijftarief (€ 45) in rekening brengen. Deze kosten kunt u helaas niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Neem bij vragen over het wegblijftarief contact met ons op.

Voor het afzeggen van de training in de sportzaal, belt u naar het zaalteam om u af te melden. Kijk hier voor het telefoonnummer van de locatie waar u traint.

Dat kan. Als u na 17 februari 2020 bent gestart met uw revalidatie bij Capri Hartrevalidatie heeft u toegang gekregen tot het cliëntenportaal. Hierin zijn uw persoonlijke gegevens opgenomen en vindt u de brieven die vanuit Capri verzonden zijn terug, waaronder de brief met de uitkomst van uw revalidatieprogramma bij Capri. U kunt de gegevens uit het portaal ook downloaden.

Wilt u uw gehele dossier bij Capri inzien? Ook dat is mogelijk. U krijgt dan inzage op een van onze hoofdlocaties. Voor meer informatie en voor het indienen van een verzoek, kunt u een mail sturen naar info@caprihr.nl

Voordat u de eerste afspraak heeft, kunt u al rustig aan wat gaan bewegen. U kunt bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen, of beginnen met licht werk in huis of in de tuin. Doe niet te veel in één keer of achter elkaar. En luister altijd goed naar uw lichaam.

 • Voelt u zich onzeker? Vraag dan of er iemand met u meegaat tijdens het wandelen of fietsen. Of zorg dat er iemand in de buurt is wanneer u zich inspant in en om het huis.
 • Heeft u pijn, moeite met ademen of andere klachten tijdens het bewegen? Luister dan naar de adviezen die u uit het ziekenhuis of van uw behandelend cardioloog heeft meegekregen.

U kunt ook alvast beginnen met het aanpassen van uw leefstijl, als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van uw voeding of eetgedrag of stoppen met roken. In onze [Kennisbank] kunt u alvast meer informatie vinden over de mogelijkheden om uw leefstijl aan te passen. Wij adviseren u hierbij graag. Neem daarvoor contact op met ons of met uw huisarts of cardioloog.

Om veilig en prettig te kunnen bewegen, is het belangrijk rekening te houden met een aantal kledingkeuzes:

 • Draag zaalsportschoenen: schoenen met een stevige, verende zool die niet afgeven. Meer informatie over het juiste schoeisel tijdens de revalidatie vindt u hier.
 • Kies schone, niet knellende sportkleding. Wij verzoeken u geen hemden of korte shirts te dragen (ook niet in de zomerperiode).
 • Neem een warm/droog kledingstuk mee, om te voorkomen dat u tijdens de ontspanningsoefeningen te veel afkoelt. Denk bijvoorbeeld aan een extra shirt, vest of trui.
 • Het kan prettig zijn als u iets meeneemt om onder uw hoofd te leggen tijdens de ontspanningsoefeningen, zoals een klein kussentje of een opgerolde handdoek.

Houd ook rekening met de volgende zaken:

 • Neem een flesje drinken mee voor tussen de activiteiten door.
 • Heeft u diabetes? Neem dan wat te eten mee. Bijvoorbeeld een appel of boterham.
 • Wij adviseren waardevolle voorwerpen thuis te laten. Capri
 • Hartrevalidatie is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw eigendommen.
 • Het is niet toegestaan deel te nemen aan de training als u onder invloed bent van alcohol of drugs. Indien het zaalteam de indruk heeft dat iemand onder invloed is, mogen zij hem/haar naar huis sturen.

Gezonde voeten en goed gekozen sportschoenen helpen het lichaam om makkelijk, veilig en comfortabel te bewegen. Bij het kiezen van schoenen voor de training in de zaal, kunt u letten op de volgende dingen:

Pasvorm

 • Bepaal of de schoen mooi aansluit om de voet en nergens te veel ruimte heeft.
 • Voel goed of de schoen nergens knelt.

Stabiliteit: dit voorkomt het zwikken door de enkel.

 • Het hielstuk moet uit één stuk bestaan, dit mag je niet kunnen samendrukken.
 • Bepaal of de zoolbasis breed genoeg is, zowel vooraan als achteraan.
 • Heeft de schoen een extra versteviging vooraan om zijwaartse bewegingen goed op te vangen?

Schokdemping: dit vermindert de kans op kraakbeenletsels, peesontstekingen en spieroverbelastingen.

 • Bekijk of de schoen een dikkere zool heeft, of dat er gel is verwerkt in de zool om voor voldoende vering te zorgen.

Stroefheid

 • Bekijk of het profiel van de onderzool uit diverse delen bestaat, halve ringen of cirkels heeft om de draaibewegingen vloeiend te laten verlopen.
 • Lengte en dwarslijnen zorgen voor een stabiliteit en voorkomen het uitschuiven.

 

Eventueel kunt u ook in een sportwinkel advies vragen over geschikte schoenen.

Dat kan. In elke sportzaal zijn kleedkamers en douches beschikbaar waarvan u gebruik kunt maken.

Dat mag. Voor partners of naasten kan het prettig zijn om (een keer) mee te kijken tijdens de activiteiten in de zaal, zodat ook zij een beeld krijgen van wat u kan en mag. Er is in elke sportzaal een tribune waar uw partner of naaste kan plaatsnemen.

Ook tijdens de informatiebijeenkomsten na de training kan uw partner meeluisteren. Zo kan ook hij/zij de informatie en adviezen horen en u thuis ondersteunen.

Kijk hier voor meer informatie over de betrokkenheid van uw partner of naaste.

Als u niet naar de training kunt komen, belt u naar de sportzaal om u af te melden. Kijk hier voor het telefoonnummer van de zaal waar u traint.

Wordt er niet opgenomen in de sportzaal? Neem dan contact op met ons secretariaat.

Dat kan. Vakanties zijn bedoeld om uit te rusten of verder te herstellen. Over het algemeen is dat dus geen probleem. Ons advies is wel om iedere training te volgen, dat is het beste voor uw herstel. Probeer daarom niet te veel trainingen te missen.

Als u door vakantie een training mist, hoeft u die niet in te halen.

Meld u wel altijd vooraf af voor de training, zodat het zaalteam weet dat u niet komt.

Heeft u specifieke plannen of wensen wat betreft uw vakantie? Houd er rekening mee dat bepaalde omstandigheden invloed kunnen hebben op het hart. Denk bijvoorbeeld aan een lange reis, een verblijf op grote hoogte, sportieve activiteiten, het wisselen van tijdszones, temperatuurverschillen of bepaalde voedingsmiddelen. Bespreek uw plannen daarom met de zorgprofessionals in de zaal. Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden in uw situatie.

Voor meer informatie over reizen met een hartaandoening verwijzen we u naar de website van de Harteraad.

Overige vragen

Een hartaandoening betekent niet automatisch dat u moet stoppen met werken. De meeste deelnemers aan het revalidatieprogramma van Capri kunnen na of zelfs tijdens de revalidatie weer aan het werk. Meestal gaat dit stapsgewijs: u begint met enkele dagen een paar uur per dag, en bouwt het in een passend tempo weer op. Samen met uw bedrijfsarts en eventueel de maatschappelijk werker kijkt u of, wanneer en hoe u weer kunt beginnen.

Informatie over ziekte en werk die u verder kan helpen:
UWV: http://www.uwv.nl/particulieren/ziek/
Juridisch loket: https://www.juridischloket.nl/werk/ziekte-en-werk/

Dit hangt af van uw hartaandoening. U kunt dit bespreken met de medewerkers van Capri in de zaal of met uw cardioloog.

Nog andere vragen?

We begrijpen dat u mogelijk niet alle antwoorden hebt kunnen vinden die u zocht. Geen zorgen, we helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Stuurgroep

Het dagelijks bestuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.