Waar moet ik rekening mee houden als ik op vakantie ga?

Hier ben je:
Geschatte leestijd: 1 min

De eerste keer op vakantie gaan na een hartincident voelt misschien net even anders dan normaal. Misschien vindt u het spannend, of juist heerlijk om er even tussenuit te zijn. Het is verstandig om uw reis goed voor te bereiden.

In dit artikel leest u een aantal zaken waar u op moet letten als u op vakantie of op reis gaat. 

Andere omstandigheden

Heeft u specifieke plannen of wensen wat betreft uw vakantie? Houd er rekening mee dat bepaalde omstandigheden invloed kunnen hebben op het hart. Denk bijvoorbeeld aan een lange reis, een verblijf op grote hoogte, sportieve activiteiten, het wisselen van tijdszones, temperatuurverschillen of bepaalde voedingsmiddelen. Bespreek uw plannen daarom met de zorgprofessionals in de zaal. Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden in uw situatie. 

Medische gegevens en verzekeringsgpapieren

Als er toch iets gebeurt met u tijdens uw vakantie, dan is het handig als u uw medische gegevens bij u heeft. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van de medicatie die u gebruikt. Of het telefoonnummer van het ziekenhuis als u toch een vraag heeft tijdens uw vakantie. 

In het Europees Medisch Paspoort (EMP) kun je gegevens over je medische achtergrond en medicijngebruik noteren. Het EMP is opgesteld in elf Europese talen en is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij veel apotheken, GGD‘s en sommige (reis)boekhandels. Handig als u in een land op vakantie bent waarvan u de taal niet zo goed spreekt.  

Kijk voordat u op reis gaat waar u terecht kan

Heeft u op vakantie zorg nodig? Informeer dan bij uw arts of zorgverzekeraar waar u in de buurt van uw vakantieadres terecht kunt. Bent u onder controle bij de trombosedienst? Dan kunt u binnen Nederland vaak op een andere locatie van de trombosedienst terecht. In het buitenland kunt u het beste van tevoren vragen bij de trombosedienst waar u terecht kan. 

Voor meer informatie over reizen met een hartaandoening verwijzen we u naar de website van de Harteraad. 

Stuurgroep

Het dagelijks bestuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.